logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Reggae legende
29. Veljača 2024

Morgan Heritage

Obiteljski reggae bend
Bend Morgan Heritage osnovan je 1994. godine od strane petoro djece reggae izvođača Denroya Morgana, a to su Peter "Peetah" Morgan, Una Morgan, Roy "Gramps" Morgan, Nakhamyah "Lukes" Morgan i Memmalatel "Mr. Mojo" Morgan, a prvi put su se pojavili na Reggae Sunsplash festivalu na Jamajci. Nakon toga su potpisali ugovor s MCA i iste godine izdali svoj debitantski album "Miracles". Taj je album bio više pod utjecajem pop glazbe nego što su to bili njihovi kasniji radovi.

Nakon izdanja albuma "Miracles" obitelj se preselila iz SAD-a u domovinu Denroya Morgana, Jamajku, a u tom su periodu tri člana obitelji napustila grupu. Jednom kad su stigli na Jamajku Morgan Heritage počeo je surađivati s reggae producentima Bobbyjem Dixonom i Lloydom Jamesom što je rezultiralo izdavanjem njihovog drugog albuma "Protect Us Jah" (1997.), zatim "One Calling" (1998.), te "Don't Haffi Dread" iz 1999. godine. Objavili su tri kompilacijska albuma "The Morgan Heritage Family and Friends", te live album "Live in Europe!", snimljen na njihovoj turneji 2000. godine. Nakon izdanja albuma "More Teachings..." 2001. godine Morgan Heritage ponovno su na turneji po Europi, a kasnije su se još nekoliko puta vratili na europski teritorij. 

Njihov šesti studijski album "Three in One" izašao je 2003. godine, a u tom periodu su objavili dva DVD-a, "Live In London" i "Live Over Europe 2003.", a njihov sedmi studijski album "Full Circle" objavljen je 2005. godine. Osmi album Mission In Progress" objavljen je 2008. godine, a uključuje singlove "Faithful" i "Raid Rootz Dance".

Nakon nekoliko godina tokom kojih su članovi radili na solo projektima bend se ponovno okupio što su pokazali sa singlom "The Return" 2012. godine i njime najavili da će biti snimljen novi album nakon njihove europske turneje 2012. godine. Album "Here Come the Kings" objavljen je od strane VP Recordsa u lipnju 2013. godine, a zatim su krenuli na novu turneju po Europi.

Morgan Heritage surađivao je s mnogim reggae bendovima i DJ-evima, uključujući Capletona, Junior Kellyja, Luciana, Gentlemana i Beres Hammonda.

Njihov album "Strictly Roots" osvojio je Grammy nagradu u kategoriji Best Reggae Album 2016. godine. Bend je kasnije objavio album "Avrakedabra" koji  je također bio nominiran za Grammyja, a njihov album "The Homeland" okuplja najveća imena karipske i afričke glazbe, uključujući Shaggyja, Beenie Mana, Popcaana, Shatta Walea, Ice Queen Cleo, Youssoua N'Doura, Máde Kutija, Alpha Blondyja, Otile Browna, Eddy Kenza, Busy Signala i Capletona.

U veljači 2024. Peter "Peetah" Morgan, glavni pjevač benda Morgan Heritage preminuo je u dobi od 46 godina.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice