logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Recenzije
Shanti Powa Records
Shanti Powa Records 2021.
19. Svibanj 2021

Shanti Powa - “Dreamer”

Reggae uzdanice iz Italije
Talijanska reggae scena uvijek je imala jake predstavnike poput Africa Unite ili Alborosiea, a unazad nekoliko godina kao njihovi izaslanici profilirao se 12-člani bend Shanti Powa. Sa sjevera Italije Shanti Powa šire pozitivne vibracije u svom orkestralnom obliku. Svojim čestim nastupima na reggae festivalima diljem Europe upoznali su publiku sa svojim dosadašnjim radom, a covid kriza osigurala je i njima vrijeme za rad u studiju. Tako je njihova diskografija postala bogatija za još jedno izdanje koje se pojavilo pod nazivom “Dreamer”. Ovo je album s kojim obilježavaju 11 godina rada, a okrunili su svoje postojanje sa suradnjom s dub maestrom Gaudijem (Seeed, Gentleman). Kažu da su sanjalačko sjeme posijali zajedno 2019. godine na Boomtown Fair festivalu. Krajem godine realizacija albuma je započela, ali se iz već svima poznatih razloga morala odvijati iz različitih studija koji su sezali od Italije do Londona.

Tako su se na albumu našli prijatelji benda poput CW Jones i Danny Ladwa iz Londona, Tom Spirals i Escape Roots iz Škotske, Raggabund iz Njemačke i Amelia Wattson iz Italije. Velika turneja koja je trebala sezati od Škotske do Južne Koreje je otkazana, ali zato snovi nisu. Album otvara “Rainy Day” koju nose bogata puhačka sekcija koja daje punoću zvuka, a pomalo iznenađuje reggae obrada hita iz 80-ih “Uncertain Smile” od engleskog post punk benda The The. Plesni adut albuma dolazi kao vihor u obliku “Keep The Fyah Burning” na kojoj su se izredali cijeli Shanti Powa s Amelijom Wattson koja s Tomom Spiralsom i Escape Rootsom čini okosnicu pjesme, a u maršalnom tonu pridružuje joj se i “Never Let Go” sa CW Jonesom. “Never Let Go” i “Keep The Fyah Burning” nedvojbeno su i koncertne uzdanice koje će pravu moć doživjeti na pozornici s cijelim sastavom uživo.

Da je Gaudi odlično odradio svoj posao dokazuje i njegovih šest sjajnih dub izvedenica svake pjesme. Kroz cijeli album čuje se raskoš mnogobrojnog sastava, a njihova kvaliteta svakim izdanjem postaje sve postojanija.
Tekst:  

Video sadržaj