logo-t

  • Sprema se treće izdanje Zion Boška Festivala

    Sprema se treće izdanje Zion Boška Festivala

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

  • Paolo Baldini DubFiles, Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee i Wicked Dub Division dolaze na Sea Sound Festival

    Paolo Baldini DubFiles, Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee i Wicked Dub Division dolaze na Sea Sound Festival

  • Proširena zvučna slika One Dreada

    Proširena zvučna slika One Dreada

  • Mo’Kalamity -

    Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica

nike

Događanja
Recenzije
RCA Records
RCA Records 2020.
16. Studeni 2020

Protoje - "In Search Of Lost Time"

Predstavljanje jamajkanske glazbe današnjice
Protoje kao jedan od nositelja modernog reggae vala uvijek se oslanjao na filozofske teme i britke tekstove. Inspiriran djelom "U traganju za izgubljenim vremenom" ("In Search Of Lost Time") Marcel Prousta nastao je album koji zorno prikazuje gdje je moderna jamajkanska produkcija danas. 

Ovo traganje započinje "Switch It Up" u kojoj je ugostio trenutno najveću glazbenu nadu u reggaeu u koju su uperene oči diljem svijeta. Mnogo se raspravljalo da li je Koffee zaslužila osvajanje Grammya s izdanjem "Rapture" jer je prošao kao EP, a ne kao album no Koffee kao jedna od perspektivnijih jamajkanskih autorica svakako je zaslužila da bude prva žena koja je osvojila navedenu nagradu u kategoriji najbolji reggae album. Protoje kao već etablirani izvođač u "Switch It Up" daje prostora i inspiraciju Koffee za daljnji razvoj. "Deliverence" se ističe kao hit koji lako ulazi u uši no zapravo je teško izdvojiti najbolju stvar s ovakvog albuma na kojem je svaka pjesma iznimno konkurentna. Protoje se u "Still I Wonder" još jednom iskazuje kao vrhunski pjevač, a u "Weed&Ting" se nameće kao kralj profinjene moderne produkcije. "A Vibe" u kojem je ugostio Wiz Khalifu nastavlja isticati pušačku tematiku, dok se u "Self Defence" dotiče neugodne temu nasilja općenito, a posebno nad ženama u samoobrani. Na albumu se pojavljuje još jedna perspektivna Jamajkanka Lila Iké u "In Bloom" dok Popcaan sa svojim specifičnim stilom upada u "Like Royalty". Album zaključuje "Strange Happenings", reinterpretacija Papa Sanovog hita "Strange Things Are Happening" iz 1992. godine. 

Protoje nastavlja rasti u skladu sa svojim dosadašnjim radom i predstavlja jamajkansku glazbu današnjice u punom svom sjaju.
Tekst:  

Video sadržaj