logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Recenzije
ODG Prod / Melting Pot Records
ODG Prod / Melting Pot Records 2016.
7. Lipanj 2016

Tetra Hydro K - "Labotomie"

Upomoć, živo je! 

Glazba kao ontološka kemijska supstanca, koja se, sastavljena od svojih najmanjih i dalje nedjeljivih sastojaka, može kombinirati u najraznije oblike, agregatna stanja i svojstva. S njom se može i eksperimentirati do mile volje, a jedina granica pri tome je ujedno i granica same ljudske mašte. U prvom dugosvirajućem albumu ovog francuskog dvojca su bas i ritam najosnovnije komponente s kojima dečki iz Tetra Hydro K izgrađuju najčudnije stilske konstrukte.

Kanay i Krilong se rado vide kao naučnici, ludi i pomalo ekscentrični, koji imaju više zajedničkog s Frankensteinom, već s nekim finim sveučilišnim profesorom. Dvije godine, od izlaska njihova EP-a "Infusion de Delay", su se pritvorili u dobrovoljnu karantenu te kemijali na novim zvučnim i stilskim supstancama, koje predstavljaju u ovom albumu.

Mračna je njihova nauka i ima dosta heretično-magijskih elemenata u kojoj poput alkemičara ukrštavaju steppers dub i drum'n'bass s istočnjačkim uplivima i egzotično-futurističnim electro ekstravagancijama. Kao u nekakvom opskurnom ponoćnom cirkusu, kroz "Labotomie" defiliraju razni stilski mutanti, koji apsolviraju najčudnije trikove i kerefeke.

Dodatna slika 1
 
Tako se u "Playmobil Knight" preko snažnog i sterilnog steppers ritma pružaju i zadovoljno valjaju romantične dionice saksofona, a "Karnage" otvaraju sablasne gotičke orgulje, prije nego se ispare u minimalističkom steppers beatu. U "K'n Bass" dominira orijentalna flauta, koju napadaju režeći basevi i drobu neumoljivi drum'n'bass ritmovi. U "B is the Key" feat Saadji se ovi Francuzi također poigravaju s orijentalnim uplivima u obliku melodičnog žičanog instrumenta, koji ustupa mjesto hipnotičnom beatu i pulsirajućim basevima.

Na albumu im gostuju i njihove puno poznatije kolege Panda Dub, s kojima zajedno nastupaju. Upravo je "Exode", njihova zajednička traka, jedna od najboljih u kojoj svoj stilski eklekticizam tjeraju do vrhunca s čvrstim steppers beatom, prostranim basevima te nježnim dalekoistočnim gudačima i prodornim vokalima.

"Labotomie" je degenerirani stilski mutant, koji istodobno privlači svojom originalnošću i odbija svojim anarhističnim i ikonoklastičnim kombinacijama, u kojima ništa više nije sveto i nedodirljivo, da ne bi bilo protjerano kroz soničnu miješalicu, genski izmanipulirano i stavljeno u izlog da se svi tome istodobno iščuđavaju, boje i oko toga ekstatično plešu.

Fotka: Manon Oeuvrard

Tekst:  

Video sadržaj