logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
22. Svibanj 2023

Freedom Fighters na Roots in the woods festivalu

Okuplja se domaća reggae ekipa

Roots In The Woods Festival održati će se od 24.- 26. kolovoza na prekrasnoj lokaciji skijališta Trije Kralji. Na ovo izdanje dolaze i slovenski reggae sound system Freedom Fighters

Freedom Fighters sastoji se od Jurija (U-ry selecta) i Matjaža (Ras Marino). Ove godine obilježavaju svoju 16. obljetnicu reggae aktivizma. S reggae glazbom proputovali su Sloveniju, susjednu Italiju, Hrvatsku i Austriju nekoliko puta, a njihovo putovanje odvelo ih je i u Njemačku i Nizozemsku. Redovito su gosti na Overjamu, najvećem reggae festivalu u Sloveniji, a nastupaju i na manjim festivalima poput Escape the City, Roots in the Woods, Štrped, Jungle Flash, South Park, DNB kamp i drugima. 

Od 2009. godine organiziraju mjesečne događaje Welcome to Jamcoast u svom rodnom gradu Kopru u suradnji s Pub33. Tijekom godina, mnogi gosti su nastupali tamo: Exile di Brave i Italee (Jamajka), Tadiman, Haris Pilton, Mrigz, Rockers Dub Masters, SuedMassive, Ljubljanjah Vibes, Dubsystem, Dubtafari, Ticket to Jamaica, Piero Dread, Rootsman I, Momar Gaye, The Wild Citizen, Butchaa i drugi. Oni su također osnivači Jamcoast tima i domaćeg Jamcoast sound systema.

Svake subote od 21:00 do 22:00 možete slušati tjedni izbor reggae glazbe Jamcoasta na Radio Koperu. Njihova ljubav prema reggae glazbi čuje se kroz raznoliki izbor podžanrova poput rootsa, novog rootsa, dancehalla, duba, steppera, rootikala, jungle&dnb-a i bassa.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života