logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
1. Svibanj 2016

Zion Radio Sound u KSFF-u

Party nakon simpozija
U nastavku aktivnosti koje su prethodnih godina bile usmjerene na istraživanje konoplje i poticanje javnih rasprava o toj biljci i njezinoj uporabi, u Zagrebu se, u utorak, 3. svibnja 2016., organizira cjelodnevni znanstveno-stručni simpozij pod naslovom Konoplja – tjelesno i duševno zdravlje, s početkom od 10 h. Organizator simpozija je Hrvatsko bioetičko društvo, suorganizatori su Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku, projekt KrONOPLJA, udruga Medicinska konoplja i Radio student, a simpozij će se održati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 3; drugi kat Knjižnice).

Telos je simpozija, osim uklanjanja jednoznačne simboličke konotacije na konoplju, ukazati i na raznorodne primjene konoplje - u građevinstvu, medicini i veterini (primjena u kojoj je dosad uopće slabo razmatrana) - te i na ograničenja praktičke primjene/„rekreacijskog uživanja“ u posebnom tematskom bloku. I ovoga puta bit će govora o novim i aktualnim temama, kao i o pojedinim novim saznanjima iz različitih područja, kao što su to industrijska i medicinska upotreba kanabisa. Iako je riječ o cjelodnevnom simpoziju moramo naglasiti kako je jednostavno nemoguće obraditi apsolutno sva područja u kojima se može naći primjena konoplje, barem ne u obliku jednodnevnog simpozija.

Znanstvena podloga simpozija je integrativnost i pluriperspektivnost (biološki, agronomski, biomedicinski, sociološki, politološki, pravni, ekonomski, filozofsko-etički, religiološko-teološki, etnološki, kulturološko-antropološki aspekti), što omogućuje raskrivanje problematike koja će činiti sadržaj simpozija. Atrakcija za posjetitelje bit će i predavanje „izumitelja“ ulja od kanabisa, Rick Simpsona. Nakon tematskih blokova u kojima će izlagači imati prilike izložiti svoje pozicije i odgovoriti na pitanja publike, predviđen je „okrugli stol“ o informiranju pacijenata o korištenju kanabisa u medicinske svrhe.

Uz simpozijska izlaganja i okrugli stol, organizira se i popratni program koji će uključivati štand s proizvodima našeg sponzora Konoplja&Co., te večernje druženje uz glazbeni program u prostoru Kluba studenata Filozofskog fakulteta (KSFF). Predviđeno je da dnevni simpozijski program traje do 19.45 sati, kada se Knjižnica Filozofskog fakulteta zatvara. No, prisutni će se moći preseliti u KSFF gdje se uz ekipu DJ-a Zion Radio Sounda u opuštenoj atmosferi mogu nastaviti razgovori i druženje.
Tekst:   Mirna Petak

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice