logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
13. Travanj 2016

Najavljujemo Natural Mystic festival

Proljetni festival u Srbiji

Ždreban je brdo u općini Gornji Milanovac koje posjeduje prelijepe pejzaže, čist zrak, izvore čiste vode, brojne vidikovce i prije svega zdravu sredinu saraznovrsnom florom i faunom pa predstavlja idealan prostor za održavanje ovakvog festivala. Idejni tvorci i realizatori festivala od samog početka bili su članovi glazbene grupe Jahmessenjah, a naglasak festivala nije isključivo na glazbi već oživljavajući jedino milanovačko izletište organizatori pokušavaju uvjeriti mlade ljude da se vrate prirodi i brinu o njenom očuvanju. Izuzetan geografski položaj, prirodne ljepote, kvalitetan glazbeni program, besplatni kamp, video projekcije, izložba rukotvorina, štandovi sa zdravom hranom, promocija domaćih proizvoda privukao je prethodnih godina veliki broj posjetitelja pa je realno očekivati još bolji odziv i na ovogodišnjem trećem izdanju koje se održava 30. travnja. Dođite uživati u slobodi koju festival Natural Mystic pruža.

16:00 - 18:00 - Jahmessenjah 
18:00 - 19:30 - Sensi
19:30 - 21:00 - Solid HI-FI
21:00 - 22:30 - 3 Kings Sound
22:30 - 23:30 - Tadiman
23:30 - 00:30 - Hornsman Coyote 
00:30 - 1:30 - Wack Wacko ft. DJ Janchezz 
1:30 - 3:00 - Jah H
3:00 - 5:00 - King Calypso 
5:00 - Jahmessenjah & friends

Hornsman Coyote
Jako je teško pisati bilo kakvu najavu za čovjeka i glazbenika kao što je Nemanja Kojić "Coyote". Prije svega, Hornsman Coyote je zasigurno najuspješniji reggae glazbenik s čitavog Balkana koji je uspio svoj rad i svoje ime izdignuti jako visoko i na europskoj reggae sceni. Već sada iza sebe ima ogromnu diskografiju, a lista velikih izdavača i izvođača s kojima je surađivao neprestano raste. Polako ali sigurno Hornsman Coyote je uplovio u mirnu luku svog životnog stvaralaštva i njegova najbolja djela tek slijede...Legenda je u dvorištu ljudi, nemojte to propustiti!
www.facebook.com/HornsmanCoyote/?fref=ts&ref=br_tf
https://soundcloud.com/the-real-hornsman-coyote

Tadiman
Po prvi put u Srbiju stiže reggae pionir iz Slovenije, legendarni pjevač i frontmen najpoznatijeg slovenskog reggae benda Siti Hlapci ali i talijanskog reggae benda Makako Jump. Treba napomenuti njegovo dugogodišnje radijsko iskustvo kao i činjenicu da je sjajan bubnjar, basist i vođa pratećih bendova koji sviraju za izvođače poput Bigga Ranxa, Skarra Muccija, Jahcoustixa, Raphaela. Sve u svemu, ovo je odlična prilika za sve ljubitelje reggae glazbe da pravog velemajstora vide na djelu. 
www.facebook.com/Tadiman-1622968264633433/?fref=ts
https://myspace.com/tadiman

Wack Wacko
U tandemu s Banzae MC-jem predstavljaju vjerovatno najtraženiji underground dvojac na Balkanu poznat kao Madred. Međutim, ovog puta će Wacko na majku vladati sam pa stoga očekujte odličan freestyle kao i mnoštvo ekskluzivnih pjesama...Također, on je veoma uspješan i popularan sa svojim animacijama, ilustracijama i dizajnom pa budite sigurni da će neki od njegovih radova biti dostupni u prodaji i na štandovima na festivalu.
www.facebook.com/WackoOriginal/?fref=ts
www.facebook.com/madredmusic/?fref=ts
https://soundcloud.com/madred-733067722

Janchezz
Turntable DJ kog karakterizira izuzetan freestyle nastup kroz glazbene žandrove kao što su hip-Hop, funk, breaks, raggamufin, d'n'b, jungle, bass & glitch. Aktivan na DJ sceni od 2003. a od 2004. počinje aktivnije baviti se produkcijom i postaje rezident u nekoliko novosadskih klubova. Također radi i kao službeni DJ čuvenog raggamuffin sastava MadRed. 
www.facebook.com/chiod

Three Kings Sound
Soundsystem u pravom smislu te riječi Jedan od rijetkih na prostoru bivše Jugoslavije koji potpuno razumije soundsystem kulturu i jedan od rijetkih koji postoji u najpravilnijoj mogućoj formi s obzirom na snažno i masivno ozvučenje koje posjeduju. Poznati su po višegodišnjem festivalu koji su organizirali pod nazivom Samo Reggae Stan na kojem su između ostalih nastupali Macka B, Del Arno Band, Dubateers, Wicked Dub Division, I-Shen Rockers, White Vibration, Makako Jump, Brain Holidays, Zoster...Za ovu priliku spremaju ekskluzivnu vinyl selekciju koju ne biste smjeli propustiti. 
www.facebook.com/groups/379658978232/
https://soundcloud.com/3kingssoundstation

King Calypso
Dobro poznat reggae publici širom bivše Jugoslavije. Veoma karakterističan po energičnim nastupima na kojima pretežno selektira dancehall ali i ostale napredne pravce kao što su ragga i jungle...U svakom slučaju, od njega možete zasigurno očekivati kvalitetnu i pozitivnu selekciju s pregršt hitova koje svi volite. 
www.facebook.com/velimirovic?fref=ts

Jah H
Rodom iz Italije ali dugogodišnji srpski zet. Jah H je veliki entuzijast i zaljubljenik u reggae muziku i soundsystem kulturu. Marljivo radi na svojim selekcijama i ulaže u svoju opremu kako bi live setove iznio na najbolji mogući način. Na njegovim nastupima možete čuti uglavnom jungle trake kreativno kombinirane s reggae himnama i lijepo upakirane u jedno nezaboravno glazbeno putovanje koje će vas lijepo oraspoložiti.

Solid HI-FI
DJ Kelle je osnivač ovog sounda i više od deset godina se bavi promoviranjem reggae glazbe u svim njenim formama. Također, niz godina radi kao DJ i voditelj Kinnky Reggae Show radio emisije i veliki je poznavatelj povijesti nama omiljenog glazbenog pravca. Po uzoru na originalne soundsysteme veoma je posvećen snimanju ekskluzivnih traka tj. dubplateova po čijem broju i kvaliteti spada među one koji u Srbiji prednjače...
https://soundcloud.com/solid-hi-fi
www.facebook.com/KinkyReggaeShow/?fref=ts

Sensi
Odrasla na zrenjaninskoj undreground sceni svoje prve DJ korake napravila je zahvaljujući Reggae Maniac ekipi nastupajući na Rastaman Vibration festivalu u čuvenom Klupčetu...Veliki je zaljubljenik u roots reggae muziku i u njenim setovima možete osjetiti kako se ovaj zvuk prirodno kreće kroz sve faze svog razvoja...

Jahmessenjah Sound
Jedan od najstarijih i najaktivnijih soundova iz Srbije koji počevši od 2002. godine neumorno promovira reggae muziku i rastafari kulturu širom čitave bivše Jugoslavije i Balkana. Nakon organiziranja velikog broja nastupa domaćih i stranih izvođača i nakon njihovog višegodišnjeg sudjelovanja na mnogobrojnim festivalima rodila se ideja za osnivanjem jedinstvenog festivala pa je tako nastao Natural Mystic. Ovog puta više u ulozi domaćina nego izvođača Jahmessenjah Sound dati će sve od sebe kako bi svi posjetitelji bili zadovoljni i kako bi se nastavila tradicija njihovog nadaleko čuvenog gostoprimstva.
www.facebook.com/Jahmessenjah-sound-system-189659717745944/?pnref=lhc
https://soundcloud.com/jahmessenjah-soundsystem
www.mixcloud.com/Jahmessenjah/
www.youtube.com/user/JahmessenjahSounds

Tekst:   Natural Mystic

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena