logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Izvještaji
4. Studeni 2016

Vječni Superhiks

Makedonski ska rasplesao Zagreb
Makedonska ska/reggae/punk atrakcija Superhiks ​sinoć je nakon dugih pet godina ponovno posjetila Zagreb. Sastanak s njima zakazan je u Vintage Industrial Baru, a njihova odsutnost s našeg koncertnog vidokovca nedvojbeno je ostavilo traga na iskazanom zanimanju publike. Nekad su Superhiks bili naši stalni gosti, a ovih dana u Zagrebu ste ponovno morali publiku upoznavati s njima.

No ipak je prva linija entuzijazma osigurala sebi prednje redove. Nekolicina fanova smjestili su se i koncert je mogao početi. Iako iza sebe imaju više od dvadeset godina rada, djeluju kao dječarci željni sviranja. Njihova puhačka sekcija sastavljena od saksofona, trube i trombona rasplesala bi i zagrobni život, a mnoge sviračke utakmice u nogama svakako im daju prednost.

Za 23 godine karijere imaju relativno malo izdanja što, doduše, nije mjerilo kvalitete. Najavili su novi album koji najavljuje zarazni singl "RamParaRam", a na plesnom podiju je postalo sve toplije uz "Majmun", "Bezgrešen" ili se pak bezgranično razbacivalo uz hit "Rade". Uz duhovitu primjedbu da ne razumijemo makedonski, odsvirali su nam njihovu interpretaciju pjesme KUD Idijota "Mi smo ovdje samo zbog para" s kojom su se našli na kompilaciji „Za tebe – A tribute to KUD Idijoti“. Dečki su bome pokazali da vole i latino, a u zadnju etapu koncerta ušli smo s "Afrikom", dok su vrhunac večeri nedvojbeno bili obrađeni Motorheadi "Ace of Spades" i žestoka "Na Luta Rana". S "Na Luta Rana" primakli smo se kraju te službeni dio koncerta u Vintageu završili uz "Pesni Glupavi".

Možda mi se učinilo, no na početku večeri činili su se razočarani s malim brojem publike ali Superhiks su dali sve od sebe. Nadam se da nećemo morati čekati još pet godina za ponovni susret.
Foto: Superhiks Facebook
Tekst:  

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života