logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Izvještaji
21. Ožujak 2015

Bad Manners - vlak koji ne staje

Vijest o gostovanju Bad Mannersa u Zagrebu proširila se još lani i razveselila je mnoge poklonike ska žanra.

U suštini, Bad Manners tijekom svoje karijere nisu bili orijentirali na "pametne" tekstove koji će vas eventualno potaknuti na razmišljanje o životu, nepravdi sustava i ostalim nedaćama koje nas svakodnevno okružju. Bad Manners su istinska zabava!
Susret s njima bio je zakazan u Močvari u 22 sata, no s obzirom na to da su bend zadržali na srpsko-hrvatskoj granici, u Zagreb su stigli oko 21 sat, pa je shodno tome i koncert kasnio. Iako smo svi malo „jamrali“ oko kašnjenja, čini se da su prisutni ipak to vrijeme čekanja iskoristili za ugodne ćakule na dvorištu kraj Save.

Skatanico je do tada ugrijavao publiku koja je evidentno bila željna plesa, a zvijezde osamdesetih izašle su na pozornicu nakon 23 sata.  Koncert pred euforičnom zagrebačkom publikom, koja se okupila u pozamašnom broju, otvorili su s "This Is Ska". Plesne vibracije nastavile su se uz "My Girl Lollipop", a mlađahna postava Bad Mannersa, predvođena legendarnim Busterom, izvrsno je usvirana. Buster je već godinama poznat po svom ogromnom isplaženom jeziku, a u četvrtak uvečer smo se i sami uvjerili u to. Na trenutke je njegov hrapavi glas grebao po ušima slušatelja, ali njegova je zarazna energija nedostajala u trenucima kada se povlačio s pozornice (valjda su godine uzele maha). Bend je odlično pokrivao Busterove odlaske sa stagea pa se stekao dojam da su Bad Mannersi vlak koji ne staje. Šaroliki spoj generacija plesao je od prvog do zadnjeg reda u punoj Močvari na „Ne Ne Na Na Na Na Nu Nu“„Lip Up Fatty“, a koncert je priveden kraju uz „Special Brew“. Nabrijana i raspamećena publika dozvala ih je na bis, a koncert je finaliziran u ritmu pjesme „Can Can“. Buster nije skrivao oduševljenje atmosferom i obećao nam je da ćemo se vidjeti ponovno u Hrvatskoj, no kada i gdje - to ćemo tek vidjeti.

Stil osamdesetih im i dalje pristaje i bojim se da bi za ovakav bend skok u budućnost zapravo značio dva koraka unazad. Hvala Bad Mannersima što su nam uljepšali i rasplesali tjedan, a Zagreb je spreman na novi ska-gig u srijedu 8. travnja jer dolaze američki Soul Radics u Attack!


Fotografija: Ivana Percl
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice