logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Izvještaji
20. Travanj 2015

Radio Aktiv predstavili novi album

Petak uvečer bio je obilježen koncertnom promocijom drugog albuma Radio Aktiva pod nazivom „Stvarnost Između Reklama“.

Njihovo zrelije izdanje predstavljeno je kroz dva singla „Isto Sunce“ i aktualnog „Jure Žure“, no album definitivno ima bolje trenutke od navedenih pjesama.

Promociju u Vintageu otvorili su prijateljski pop bend Vikend-Revolucija. Pitki pop s povremenim izletima u funk i reggae definitivno je bio dobar izbor za predgrupu. Vokalne sposobnosti Martine Geber (inače prateći vokal u Brain Holidaysima) su izvrsne, a bend je usviran. Apsolutno mi je razumljivo da se od njih ne očekuju dubokoumne tematike, no malo je kontradiktorno slušati kako ovi mladi ljudi u naponu snage pjevaju da idu u penziju. No bilo kako bilo, Vikend-Revolucija nas je prošetala kroz „Do Sjevera“, „Kuda Ideš“, „Predsjednik Republike“, „Apsolutno Slobodan“ i predstavili su novi, rekla bi poststudentski singl „Mama“. Vikend-Revoluciji uskoro stiže i prvi album za čiju je produkciju zadužen Marko Gaćina, pa ćemo pričekat da čujemo kako će to i studijski zvučati.

Nakon Vikend-Revolucije, red je došao i na Radio Aktiv. Ovaj zagrebačko-pulski sastav definitivno su se popeli za koju stepenicu više od svojih prethodnika na pozornici, a koncert su otvorili s klasičnim manučaovskim uletom. Iako je ovo bila koncertna promocija drugog albuma, očekivano smo čuli i ranije hitove. Primjetno je da Radio Aktiv ima koncertnih utakmnica u nogama te da je prisutan konstanan rad i rast. U Vintageu nas je ugrijalo „Isto Sunce“, „Vremenu Na Volju“ , „Svaku Noć, Svaki Dan“, „Pravda“, dok im se Martina iz Vikend-Revolucije pridružila na „Ovo Nije San“. Da se bend na pozornici dobro zabavlja zajedno s publikom bilo je evidentno u „Ne Želim Da Prestane“ i „O Onom Što Se Događa“. Vrhunac koncerta je definitivno bio na „Vrtimo se“, a naslovna „Stvarnost Između Reklama“ i aktualni singl „Jure, Žure“ ostavljen su za kraj. Uz jedan koncretan bis i plesom jednog simpatičnog klinca na pozornici, završio je još jedan zagrebački koncert Radio Aktiva.

Nakon što dva puta poslušate album, većinu tekstova vam ostane u glavi. Radio Aktiv su do sad uspješno kombinirali realne tekstove, ali ne i pretjerano zahtjevne lirike. Rade li momci iz Radio Aktiva namjerno lako pamtljive pjesme, ne bi ulazila u to. Možda im doza zahtjevnosti ne bi bila na odmet, dok kopiranje Manu Chao poskočica je svakako nepotrebno. Mogu napraviti euforiju i bez toga. Novi album „Radio Aktiva“ poslušajte na ovom linku i prosudite sami.

 

Fotografija: Julien Duval Photography
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice