logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
24. Kolovoz 2023

Sassja predstavlja „Ksnmsry (Fokus Remix)“

Remiksirano izdanje zadnjeg Sassjinog singla
Ususret novim pjesmama koje uskoro planira otkriti, Sassja je kraj ljeta – koje donosi i vraćanja s godišnjih odmora na poslove od kojih neki i nisu idealni, ispratiti remix verzijom aktualnog singla. „Ksnmsry je zaslužila verziju za plesanje i soundsystem, a naš stari rudebway Fokus ' idealan je za to. Bass ljubiteljima će zasigurno pasati ovaj remix“, poručuje glazbenica.

„Ksnmsry (Fokus Remix) od sad je dostupan na svim glazbenim platformama:
https://sassja.lnk.to/KsnmsryRmx

DJ, producent i graffiti umjetnik Fokus i glazbenica Sassja surađivali su i na ranijim njenim albumima, te se, uz aktualnu uspješnu suradnju otvaraju vrata daljnjem zajedničkom radu. Paralelno s plasiranjem remixa aktualnog singla, Sassja najavljuje kako se uskoro, nakon četiri godine pauze planira vratiti i koncertima, o čemu će publiku na vrijeme informirati putem svojih društvenih mreža.

Podsjetimo, nakon što je singlovima „Tišina“ i „Znam“ slušatelje upoznala s nešto drugačijim glazbenim izričajem, iskrena je i direktna Sassja prije nekoliko mjeseci iznenadila pjesmom uz koju je bez zadrške obznanila zašto je napustila posao. Riječ je o „Ksnmsry“ [kasnim, sorry], singlu i spotu socijalne tematike u kojem se glazbenica osvrće na nepovoljne radne uvjete (neplaćeni prekovremeni sati, rad vikendom, niske plaće, neadekvatna okruženja i sve ostalo što s vremenom uzrokuje osjećaje konstantnog pritiska, iscrpljenosti i nezadovoljstva) s kojima se i sama susrela, a u čemu se, nažalost, mogu pronaći mnogi.

„Ne mogu sve stić', stić', ne mogu sve stić'
Brže treba to, to treba juče“

Stihovi potaknuti promišljanjima i iskustvima iz okruženja gdje poslodavci od zaposlenika traže beskrajan popis kvalifikacija i niz odgovornosti koje iziskuju prekovremeni rad potpisuje Sassja, koja smatra da se mnogi zaposlenici susreću s „dinamičnim radnim okruženjem“ i „mogućnosti rasta“, odnosno floskule koje su vrlo često sinonim za dugotrajno nisku plaću koja te nejasne uvjete o stvarnim uvjetima i mogućnostima napretka. Kao i kod ranijih singlova, Sanela Josipović Sassja autorstvo supotpisuje s Kantrimanom (Rokom Kovačem), dugogodišnjim suradnikom koji stoji i iza mixa snimke, dok mastering potpisuje Mischa Janisch. „Ksnmsry“ dolazi uz spot u režiji Tajane Dedić – Starović (Pink Room Studio) koji vjerno dočarava temu pjesme.

„Ksnmsry“ dostupna je na svim digitalnim platformama: https://sassja.lnk.to/ksnmsry
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice