logo-t

  • Greg Even i Haris Pilton objavili album

    Greg Even i Haris Pilton objavili album "Ting A Ling Riddim"

  • Escape The City Festival predstavlja gostujuće sound systeme

    Escape The City Festival predstavlja gostujuće sound systeme

  • Harrison Stafford (Groundation):

    Harrison Stafford (Groundation): "Danas sam inspiriran više nego ikada prije"

nike

Događanja
Vijesti
13. Svibanj 2022

Groundation objavili album "One Rock"

Novi album za Groundation
Nakon više od dva desetljeća karijere, Groundation su objavili svoj deseti studijski album "One Rock".  U novom albumu vrijeme je za introspekciju, vrijeme je za razumijevanje kojim putem želimo ići u budućnosti, a koje putove trebamo izbjegavati, onih koji su doveli do tolikih podjela, očaja i straha u prošlosti. Ovo su samo dio od mnogih zapažanja o kojima pjeva vođa benda Harrison Stafford na devet pjesama snimljenih na 2" analognoj vrpci u studiju Prairie Sun u Sonoma Country u Kaliforniji.

Iz mnogo aspekata, "One Rock" se može promatrati kao proizvod globalne pandemije u posljednje dvije godine. Želja benda na ovom albumu je bila odati počast "veteranima" reggae glazbe. Stoga je Groundation odlučio pozvati The Abyssinians, Israel Vibration i The Congos; tri legendarne grupe koje su pomogle formirati okosnicu glazbe koju svijet poznaje kao reggae.

Intervju: Harrison Stafford (Groundation): "Danas sam inspiriran više nego ikada prije"

Groundationov odnos s ova tri benda vrlo je jak. Kalifornijski bend već dugo poštuje prošlost reggae glazbe i vjeruje da su ovi veterani odigrali vitalnu ulogu na glazbenom putu Groundationa. Tome se pridodaju i zajednička iskustva koncerata i festivala na mnogim pozornicama diljem svijeta. Tijekom godina stvarale su se posebne veze, posebice između Harrisona Stafforda i Israel Vibrationa, također s The Congos, ali i između Harrisona i Bernarda 'Satta' Collinsa, pjevača The Abyssiniansa.

Album "One Rock" varira između optimistične, vesele atmosfere i intenzivnih tekstova koji oslikavaju megalomaniju iza koje stoje mnogi svjetski lideri i milijuni ljudi koji prate njihovo ludilo.

Groundationov "One Rock" album dostupan je od danas 13. svibnja na CD-u, vinilu i digitalno na poveznici: https://baco.lnk.to/OneRockAlbum

Harrison Stafford (Groundation) na Reggae Feveru
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Dreadzone - "Dubwiser Volume Two"
Chainska Brassika - "Tales of Londoner"
Dennis Bovell - "The DuBMASTER: The Essential Anthology" - kompilacija za sva vremena
Soom T - "Good" - dobar soundtrack za život
Koffee - "Gifted" - reggae za novu generaciju