logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
27. Travanj 2018

Munchies sound system poziva na Dubalungu

Prvi Maj na Vallelungi
Povodom prvog maja novopečena udruga Sub Movements je odlucila ujediniti snage sa Studentskom udrugom Pula, Udrugom Unity TWG, Hrvatskim udruženjem interdisciplinarnih umjetnika - HUIU i Snoopy - friends for life - Dog shelter Pula te napraviti dvodnevno druženje uz proljeće, sound system, žongliranje, sport, slack line, sakupljanje donacija za pseći azil, umjetnički kutak, te predstavljanje rukotvorina iz raznih dijelova Hrvatske.

Glavna ideja događaja je ujediniti što više različitih udruga, kolektiva i organizacija koji ljudima žele predstaviti svoje djelovanje, bazirano na DIY načinu rada. S ovim događajem žele otvoriti vrata široj zajednici koju pozivamo na suradnju i kreaciju, a ne smo pasivnu konzumaciju nametnutog sadržaja. Također ohrabruju ljude da izađu iz svojih komfort zona i steknu nova poznanstva i iskustva te da se uključe se u rad i prošire ovaj mali kolektiv. Tako je i ova manifestacija u cijelosti financirana iz vlastitih fondova bez vanjske pomoći i sponzora, te se nadamo da ćete uvidjeti temelje bratstva, jedinstva i ljubavi u svemu što radimo, a ne čeznju za slavom i profitom.

Program započinje u prostorima SUP-a u K.Rojc 30. travnja u 21.00h te će uz domaćine Munchies sound system večer upotpuniti mentor i bredren Rockers Dub Master sound system iz Trsta te omiljeni mobile reggae radio station - PulaP Reggae Station. Zanimljivo je da su prije gotovo četiri godine u istom sastavu održali prvi Munchies session - 28.6.2014. u Banjolama - tako da je ovo pravi family thing! Session završava u 4h, te vam preporučujemo da došetate ranije u SUP. Ako želite ponesite vlastitu cugu, samo u plastičnoj ambalaži i pobrinite se da ambalažu (i čikove) odložite u smeće da se pokuša održati prostor SUP-a što čišćim.

Nastavlja se 1.5. na Vallelungi s početkom u 11h. Glazbenu pozadinu cjelodnevne priče upotpunjuju njihovim setovima lokalna igrači: Teddy Lee, 207, Ervin, Jinxie Grooves, Mango, Chvigy, The Anunnaki Selector i drugi gosti, upogonjeni malim stackom Munchies sound systema.

Na lokaciji će biti postavljeni štandovi Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUIU s majicama, nakitom, torbama i kapama od kreativaca poput:
- Steppa ART
- Polite BastART
- #tkocrtanemisli 
- Vitrum in fabula 
- K art & textile magic factory(
- tabakera Vis 
- IVA art&design 
- UnicornGorgus 
- mr.Joe (strip; autori Vjeran i Vibor Juhas)
Osim HUIU-a pored će biti Mosca Bonsai, specijaliziran u rukotvorinama od maslinovog drva.

Za razne aktivnosti žongliranja, poput slack linea, svile, acro yoga i poi ce se pobrinuti takoder novoosnovana udruga Unity TWG Together We grow, entuzijastična skupina mladih koja se bori protiv gravitacije. Osim po parkovima, kamenolomima i uvalama imali smo ih priliku susresti na prvom urban highline meeting u Puli, u unutarnjem dvorištu Karlo Rojca, gdje je prisustvovalo oko 30-ak Highlinera iz Zagreba, Dalmacije i Slovenije.

Uz to, na raspolaganju će biti i tri plinska roštilja kako ne bi palili vatru i riskirali požar u prirodi, tako da samo naprijed očistite roštilj i pecite što vas je volja! Podsjećamo vas kako im je jako stalo da lokacija ostane što čišća. Postavit će se veliki broj DIY kanti za smeće gdje možete baciti svoje smeće, te ne bacajte čikove od cigareta uokolo, pošto vlasnici pasa često šeću svoje ljubimce na ovoj lokaciji.

U vezi naših najboljih malih prijatelja, u suradnji s Snoopy - friends for life - Dog shelter Pula, moći ćete preuzeti flyer koji vam govori više o njihovim aktivnostima, te možete i donirati direktno udruzi koja, iako obavlja nevjerojatan posao na području cijele županije, ne dobiva dovoljno potpore sa strane institucija, tako da bi vas zamolili ako ste u mogućnosti donirajte koju konzervu mokre hrane, hrane za štence ili bilo što mislite da bi poslužilo psima u azilu.

Još jedna vijest je da su otvorili udrugu pod nazivom Sub Movements s kojom će ubuduće djelovati. Ukoliko imate neke ideje koje bi željeli razraditi s Munchiesima, dobrodošli ste! Za plakat se pobrinuo i ovaj put Steppa ART, koji će uz pomoć Bad Tastea upotpuniti priču te crtežom ovjekovječiti ovaj događaj na jednom od postojećih hangara na lokaciji.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena