logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
26. Lipanj 2015

Tidabudibudub festival u Belom Manastiru

Ovog vikenda 26. i 27. lipnja 2015. na Šećeranskom jezeru pored Belog Manastira održat će se prvi Tidabudibudub festival 

Prvi dan, petak 26.6. rezerviran je za okupljanje dub plemena i regionalno udruživanje dubwise snaga. Nastupaju: Zentash Gigawatt (BiH), Bass-Ul-Ulema (BiH), Natty Riddim Sound (Srbija) i Bassic (Epic Dub Session / Low Frequency). 

Subota, 27.6., bit će posvećena različitim pravcima elektronike: od junglea, drum'n'bassa do techna (samo tvrdo!), a vrte: Slavonija Vibes Syndicate, Safety Breaks (GleChudesa), Kula (VuBass/DirtyBeatz), Delayer (Krüzer) i Fixsell. Počinje se u 22h i ples traje do ranojutarnjih sati... Za chilllanje tu je i chill stage tijekom dana i noći (uz goste iznenađenja), a dnevna varijanta uključuje i kupanje i vožnju jezerom u kanuu. Kampiranje je besplatno s festivalskom ulaznicom. Upad za jedan dan: 30kn, za dva dana: 50kn.

26.6.2015.
Roots, reggae, dub, steppas, pressure bass...
Zentash Gigawatt (BiH)
https://soundcloud.com/zentash_gigawatt_dubz
Zentash Gigawatt je projekt realiziran 2013. godine, a sastoji se od dva dub fanatika (Vedran Martinović i Ervin Spahić) čiji je cilj promocija reggae-dub žanra u zemlji i regiji. Dosad su surađivali kako s lokalnim tako i sa stranim producentima, selektorima i dub fanaticima (Bass Culture-ZG-HR, Roots Masashi-Japan, Post Scriptum-BL-BiH, Bass-Ul-Ulema-SA-BiH, Subnetix-UK) te gostovali diljem Bosne i regije (Hrvatska, Srbija,Slovenija) gdje su ih ugostili Bass Culture, Dub Lab, Slavonia Vibes Syndicate, Bucha Messenjah, Zenicafaria, Low Frequency... Nakon dvije godine rada izdali su i prvu ploču za jednu od najjačih izdavačkih kuća iz UK-a: Steppas Records, a tijekom godine očekuju još jedno izadnje za isti label. Što se tiče njihove produkcije ona je svojevrsni mashup različitih pravaca unutar samog reggae-dub žanra (roots, dub, steppa, dubstep, rootstep, jungle…), no kada su selekcije u pitanju dolazi u obzir samo strogi roots and digital dub steperi.

Bass-Ul-Ulema (BiH)
http://soundcloud.com/bass-ul-ulema
Bass-Ul-Ulema Sound čine tri dub fanatika: Monodred (producent/bubnjar), Vital Echo (producent) i Spectrum Qawali (muzičar/instrumentalist/vokal). Svaki od njih je bio povezan s raznim muzičkim stilovima i projektima prije nego li su bili asimilirani u dub sastav. Ulemini korijeni se mogu naći u Monodreadovoj „Dub Zone“ radio emisiji, koja je služila kao platforma za promociju raznih dub umjetnika širokoj publici. Ta ista dub aktivistička formula bila je vodilja u formiranju Bass-Ul-Ulema Sound-a u 2010. Danas Ulema djeluje kao produkcijski trio, soundsystem, i kao organizacijski kolektiv. Nastupi se sastoje od live acta i dj-inga, koje varira od ranog roots-reggae-dub-a do suvremenijeg electro–psy-stepper-dubstep stila. Organizirali su nastupe i dijelili stage s imenima: Brain Damage, Bass Culture Soundsystem, Dubble, Led Piperz, Hightone, Weeding Dub, Zenzile…

Natty Riddim Sound (Srbija)
https://soundcloud.com/natty-riddim
Vjerna rasta eskadrila iz Sombora već dugi niz godina regiju bombardira pozitivnom energijom putem mnogobrojnih nastupa i organizacija, fokusiranih isključivo na promoviranje reggae/dub glazbe i kulture. Njihovi performansi se sastoje od jedinstvenih selekcija s vinila i diskova, uglavnom rootsa i duba, popraćenih freestyle kombinacijom perkusija, melodike i vokala. Kroz svoj rad su ostvarili suradnju s gotovo svim srpskim soundsystemima i DJ-ima, a isto tako i s mnogim artistima širom svijeta, pa u svojoj kolekciji posjeduju veliki broj ekskluzivnih dubplateova.
 
Bassic (Epic Dub Session / Low Frequency) Osijek
www.facebook.com/epicdubsessions
www.facebook.com/pages/Low-Frequency
Bassic dolazi iz neobuzdanog dub kolektiva Low Frequency, čudnog slavonskog trija nastalog iz različitih životnih priča, glazbenih korijena i smjerova, formiranog u mračnim odajama legendarnog riječkog Kluba Palach. Godine 2012. krenuli su na zajedničko putovanje i ponukani nedostatkom glazbene ponude što se tiče glazbe koju vole u gradu na Riječini, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i pokrenuti Dub Session u Palachu. Praćeni konstantim problemima s opremom, razvili su se u vješte majstore obavljanja svega u zadnji čas, stoga na njihovim nastupima najčešće možete čuti moćnu, nepripremljenu, ali opet vrlo skladnu dub selekciju koja seže od tvrdog rootsa te preteže što čudnijem, tvrđem i digitalnijem future dubu koji otvara horizonte i ruši sve predrasude i barijere u ljudima. Osim djelovanja u LF kolektivu, Bassic djeluje kao dio Epic Dub Sessiona i surađuje s mnogim kolektivima koji djeluju underground scene.

27.6.2015.
Jungle, drum'n'bass, techno, minimal...
Slavonija Vibes Syndicate
www.facebook.com/slavonijavibessyndicate
Slavonija Vibes Syndicate je kolektiv par zaljubljenika u dub i reggae zvuk koji dolaze iz različitih kolektiva s područja Slavonije: Brlog Predstavlja, Glechudesa Massive i Revolt DJ*s. Ekipa se upoznala preko Seasplasha i na nekoliko zajedničkih nastupa prepoznali su jednaku ljubav prema dub i reggae zvuku. Stvorila se ideja o kolektivu koji bi okupljao dub i reggae selektore iz Slavonije s ciljem predstavljanja dub i reggae programa Slavoncima. U zadnje tri godine organiziraju dub večeri širom Slavonije, a nastupali su u Mastersu, Močvari i Medici u Zagrebu, na ARLA festivalu u Đakovu, DOF-u, Seasplashu i Lost Theoryju.

Safety Breaks (GleChudesa) Osijek
https://soundcloud.com/safetybreaks

Kula (VuBass/DirtyBeatz)
https://soundcloud.com/kula-vubass
www.mixcloud.com/kula-vubass/
Posljednjih nekoliko godina prisutan na sceni s VuBass projektom u Vukovaru. Kroz VuBass, koji organizira zajedno s Brat Leeksom, profilirao se kao ozbiljan drum'n'bass DJ pa je tako 2011. godine izabran kao jedan od Nucomer DJ-a u sklopu popularnog Illectricity festivala.  Nedugo zatim priključuje se i zagrebačkom d'n'b kolektivu Dirty Beatz, te sudjeluje u organizaciji i kreiranju odličnih klupskih večeri u Zagrebu i Osijeku.
Broji nastupe na raznim bass večerima te festivalima diljem Hrvatske (LED fest u Karlovcu, Outlook i Seasplash Festival u Puli, Ferragosto Jam u Orahovici...). Njegovi setovi isprepleteni su različitim kombinacijama žanrova koje prezentira odličnim mixing tehnikama od old school klasika do najnovije drum'n'bass produkcije.

Delayer (Krüzer) Zagreb
www.facebook.com/Kruzerparti
Jedan od osnivača programa Krüzer aktivno se bavi organizacijom partyja, ponajviše u prostorijama Medike, a također je i rezident na svojim tulumima. Ne želi se ograničavati na samo jedan pravac, no uglavnom vrti techno i njegove derivacije, a ovom prilikom stavlja naglasak na tvrdo.

Fixsell (Osijek)
https://www.mixcloud.com/Fixsell
Danijel Malinić a.k.a. Fixsell poklonik je techna još od 90-ih kada se i počeo definirati kao techno artist. Kao DJ kontinuirano nastupa diljem Hrvatske i Srbije gdje i surađuje s brojnim kolektivima, a aktivno se bavi se i organizacijom techno partyja u regiji.

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena