logo-t

 • Queen Omega - “Freedom Legacy” - glas svih potlačenih i ugnjetavanih

  Queen Omega - “Freedom Legacy” - glas svih potlačenih i ugnjetavanih

 • Poslušaj

  Poslušaj "Moonlight" Dr.obija i Anje G obogaćen novim vokalima Sistah Tene i I-Sarane

 • Greg Even u suradnji s Jamajčankom Shanice Sewell objavio novi singl

  Greg Even u suradnji s Jamajčankom Shanice Sewell objavio novi singl "Phone Line"

 • Alpha Steppa & Awa Fall - “What A Joy” - jedinstveni dub zvuk i svjesne poruke

  Alpha Steppa & Awa Fall - “What A Joy” - jedinstveni dub zvuk i svjesne poruke

nike

Događanja
Recenzije
Renegade Masters
Renegade Masters 2022.
8. Travanj 2022

Soom T - "Good" - dobar soundtrack za život

Novi album raggamuffin kraljice
Soom T nije bezveze proglašena raggamuffin kraljicom, a sa svakim novim izdanjem iznova potvrđuje da joj ta titula još uvijek pristaje. Već više od 20 godina svoju karijeru posvećuje prokazivanju političkih i društvenih izazova našeg vremena, a ta nevjerojatna lirička fluidnost i iskrenost u izražavanju čine ju iznimno upečatljivom vokalisticom.

Dvije godine nakon albuma “The Arch” Soom T se vraća s novim studijskim albumom "Good", koji je u potpunosti nastao pod okriljem njezine izdavačke kuće Renegade Masters. Iako na albumu dominira borbenost i težnja za socijalnom promjenom, Soom T se ne libi pokazati svoju emotivnu stranu koja dolazi do izražaja u “Your Time” i “My Shelter”. A to se zapravo pokazuje kao njena specijalnost; kombinacija buntovnosti prožeta s osobnom ranjivošću, a sve zapakirano kroz dašak optimizma s pozitivnom percepcijom gledanja na svijet. Ekipa koja se okupila na njenom albumu (The Stone Monks, Gaudi, Kiko, Alex Dupuis, Xavier Waks, Simon Capony, Xray Production) odlično su sproveli njene ideje kroz dub i reggae, ali i uz primjese jazza, a ponegdje i popa. Na “Don’t Stand for Dis” i “Steps” gostuje dub alkemičar Gaudi koji je prepoznao njene indijske korijene i uklopio ih kroz ove dvije pjesme. Kada osuđuje mračne strane našeg vremena u pjesmama poput “Big Bad World”, Soom T se trudi naći tračak nade, i tu se možda se ponajviše prepoznaje njena okrenutost prema vjeri koja ipak nije izdominirala u ovom izdanju. Na pojedinim pjesmama nosi ju njen live bend, The Stones Monks koji su primjerice “Our Day” obogatili gitarskim riffovima. A ako se upustite u cjelokupno slušanje albuma, očekuje vas punokrvni album od 16 pjesama koji našao kompromis u brzom flowu, modernoj produkciji i poštovanju prema tradicionalnim postulatima reggae glazbe. Album zaključuje u laganom tempu prigodna “One More Tune” koju također nosi bend The Stones Monks. "Good" je album za koji vrijedi stisnuti repeat, a Soom T je svoje životno iskustvo uz vrhunski producentski tim uglazbila na najbolji mogući način.

Njena prodornost još uvijek dolazi u prvi plan i čine ju prepoznatljivom na prvo slušanje. Usudit ću se reći da je “Good” njeno najkompletnije izdanje, nadam da će pobiti ove moje riječi i u budućnosti nas počastiti još boljim albumima. A do tad se počastite ovim dobrim soundtrackom za život.
Tekst:  

Video sadržaj