logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Izvještaji
14. Ožujak 2015

Sassjino vrijeme tek dolazi

Sassja je nedvojbeno mlada i talentirana glazbenica, no ona ipak nije na sceni od jučer.

Prvoj dami legendarne Fm Jam ekipe nedavno je izašao album „Taktički Praktično“ i njime je uspjela doprijeti do ušiju kojima je Sassja dosad bila nepoznanica. Album je zaslužena hitčina, ali vjerujem da Sassja ima materijala da u niskom startu izbaci dva albuma.

Nakon što smo se dobrano nabrijali na „Taktički Praktično“ uslijedila je zagrebačka promocija. U KSET-u nas je dočekala poprilično mlađahna publika što je pozitivno jer ako mladci trebaju idole, bolje da ih traže u kvalitetnim izvođačima poput Sassje. Druga odlična stvar po pitanju mlađarije je to što su neki zaista znali tekstove svih pjesama! I to ne samo onih s albuma, već i puno starijih uradaka koji se nisu našli na službenom materijalu.

Pristojno pun KSET još jedan je uspjeh za Sassju. Večer je otvorena s „Taktički Praktično“, a kroz nastup dubalo se uz „Dub o Parama“, kao i uz „Nema Pritiska“ , dok je s „Clashom“ izazvala ovijacije. Od najavljenih gostiju pojavio se samo Frenkie koji je sa Sassjom rokuno zajedničku „Ragga Naš“ i pri njihovom nastupu klub se napokon digao na noge. Sassja je bratski prepustila mikrofon Frenkiju za njegov samostalni nastup koji je odlično primljen, no možda Frenkie nije trebao uzeti Sassjinih pet minuta. Ali ipak joj je "buraz" napravio uslugu sa svojim nastupom jer je Sassja na trenutke imala netipičnih problema s animacijom publike. Kad već spominjemo goste, nažalost Remi iz Elementala bila je spriječena doći zbog bolesti pa je Sassja izvela samo svoj dio iz „Etiketa“, zajedničkog hita koji je izazvao odlične reakcije kada je ugledao svjetlo dana. U „PMS“ ženski dio publike se poistovjetio s njom, a Sassja je duhovito opisala s kakvim problemima se mi i naše bolje polovice susrećemo iz mjeseca u mjesec. Izvela je i svoj prvi hit „Ostavi Da Gori“ s kojim je svojedobno zapalila Masters dok je ovdje prošao poprilično mlako. „Jemen“ je ostavljen za kraj Sassjinog zagrebačkog putovanja, a početni stihovi odlično predstavljaju Sassju kao glazbenicu:

„Muziku volim odmah rimam na taktove
Previše je sveta zika da je dijelim na žanrove“

Sassja je s „Taktično Praktično“ i s ovolikim brojem ljudi na samostalnom nastupu napravila uspješan korak za sebe kao osobu i glazbenicu. Mali energetski padovi i sitne tehničke poteškoće tijekom nastupa apsolutno su zanemarivi, to spada u domenu „školskog“ dijela cijele priče. Čovjek uči dok je živ.  Dok sam se vozila prema kući, zapitala sam se kako bi Sassju bilo gledati s bendom. No, to je neka druga dimenzija do koje treba doći. Ako to Sassja uopće želi.

U ponedjeljak 16.3. Sassja nastupa na poznatom ljubljanskom programu Dub Lab, a mi se možemo nadati da ovakvoj liričarki vrijeme tek dolazi.

 

Fotografija: Vedran Metelko
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice